Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

De voordelen van een checklist

Tegenwoordig worden steeds meer dingen via verschillende checklisten geregeld. Het voordeel hiervan is dat je snel kan zien welke dingen er moeten gebeuren en welke dingen je al geregeld hebt. Zo kan dit ook erg fijn en handig zijn bij het regelen van de uitvaart. Veel nabestaanden die een uitvaart moeten regelen vinden het toch wel fijn dat ze zelf wat imput kunnen geven, en door het overhandigen van een uitvaart checklist kunnen de nabestaanden ook dingen zelf regelen. Een van de dingen die zij dan bijvoorbeeld zelf zouden kunnen regelen is het persoonlijk maken van de uitvaart. Dit kunnen de nabstaanden beter dan de uitvaart organisatie. 

Alles in overleg met de organisatie 

Als je dan een uitvaart organisatie hebt ingeschakeld om te helpen met het regelen van de uitvaart is het natuurlijk wel belangrijk dat je veel in overleg doet met de uitvaart organisatie. Hierdoor weten zij welke dingen jij al geregeld hebt en wat er nog moet gebeuren. Ook zijn er een aantal dingen waar de nabestaanden wel genoeg input voor moeten geven. Een van de dingen is het kiezen van de muziek en de aankleding van de ruimte. Dit kan een uitvaart organisatie wel voor jou beslissen, maar toch is het gebruikelijk dat de nabestaanden dit regelen.

Persoonlijk materiaal afleveren 

De uitvaart organisatie maakt meestal bij de speach op de uitvaart gebruik van persoonlijk aspecten. Dit kunnen dan foto’s of filmpjes zijn. Het is dan als nabestaanden wel belangrijk dat je goede foto’s en filmpjes uitkiest zodat de mensen die op de uitvaart komen een goed beeld krijgen van de persoon en wat hij of zij in het dagelijkse leven deed.