Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Douche ongelukken

Het komt vaker voor dan je denkt. Een doucheongeluk. Een douche lijkt misschien een onschuldige plek waar je rustig kan ontspannen, maar toch moet je heel erg voorzichtig zijn, want 15 procent van alle ongelukken in huis gebeuren in de badkamer. Voorderest wordt er best vaak van de trap gevallen, of wordt er iets gestoten, maar de badkamer is de gevaarlijkste plek.

Zo loop je rustig naar de badkamer om een douche te nemen in je comfort douche. Je hebt zelfs een regendouche, maar die gebruik je alleen om je haar te wassen. Je stapt onder de douche en realiseert je niet hoeveel er eigenlijk kan gebeuren. Je kan uitglijden en je hoofd stoten, en niemand die het hoort omdat de douche aan staat en je veel te harde muziek. Je kunt shampoo in je ogen krijgen en zo bijna blind worden en dan vervolgens nog steeds je hoofd stoten, omdat je niks kunt zien. Ook is het heel makkelijk om iets te breken, omdat je in de douche heel erg ontspannen bent en geen gevaar verwacht.

Daarom is het belangrijk om het begrip veilig douchen toe te passen. Zorg er voor dat er geen zeepresten op de grond liggen, omdat je dan heel snel kan uitglijden, bijvoorbeeld. Als je je badkamer wilt renoveren, denk er dan aan om tegels te nemen van materiaal die niet glad wordt als het nat is, of om een speciale douchecabine te nemen. Een instapdouche wordt toch nog wel aangeraden, want dan is het onmogelijk om te struikelen over de rand van de douchecabine, waardoor dat gevaar tenminste geëlimineerd is.  Je tenen zijn dan veilig en je hoofd ook! Waar je ook voor moet zorgen, is dat je het niet benauwd krijgt in de douche. Wanneer je dit gevoel krijgt, moet je de douche gelijk uitzetten, een raampje open gooien en even rustig zitten met een handdoek om je heen, omdat er anders een kans bestaat dat je flauw valt.

https://lavicta.nl/