Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Hoe roddelnieuws wordt gemaakt

Veel mensen kunnen er geen genoeg van krijgen; roddels. Dit komt omdat het sappige verhalen zijn die we graag met elkaar delen. Het delen van sappige verhalen is een sociale bezigheid, en men vindt sociaal contact, vooral op deze (voor de roddelaars) positieve manier. De magazines als de Story en de Sorry staan dan dus ook vol met de nieuwste roddels over de bekende mensen van het moment. Dit roddelnieuws wordt dus veel geschreven, maar hoe werkt dit eigenlijk? Wie werken daar en hoe maken ze precies het magazine?

Ten eerste zijn er natuurlijk de verslaggevers. Zij zitten dichtbij het leven van de bekende mensen die ze moeten volgen. Neem bijvoorbeeld de verslaggevers die verslag moeten doen over het royal nieuws. Zij hebben contact met mensen die in het koninklijk huis werken en veel contact hebben met of het Koninklijke gezin of met mensen die dat wel hebben. Zij doen af en toe een boekje open over binnen de gesloten deuren gebeurt en vertellen dit aan de verslaggevers. Die kunnen het dan weer omzetten in een artikel met de laatste gossip.

Daarnaast zijn er de redacteuren. Zij bepalen wat wel en niet gepubliceerd wordt in de magazine. Zij lezen alle stukken en gaan na of er onwaarheden in staan. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, worden de teksten dus wel degelijk op de feiten gecheckt. Daarnaast kijken ze of de teksten wel interessant genoeg zijn en wel goed in elkaar steken. Is dit allemaal in orde, dan kan het stuk geplaatst worden.

Ten slotte zijn er natuurlijk de fotograven. Die zijn erg berucht. Dit komt omdat er grote concurrentie in de perswereld heerst. Iedereen vecht voor de beste plaats om de mooiste foto te krijgen, waardoor het soms erg fanatiek kan worden. Vandaar dat de persfotograven erg berucht zijn.

 

https://www.showbizz24.be/