Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Je eigen website maken

Als (beginnend) ondernemer wil je natuurlijk een professionele website laten maken, die vervolgens voor conversies en klanten zal zorgen. Veel ondernemers weten alleen niet hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Met het volgende stappenplan kun je zelf aan de slag met het maken van je website. Wanneer dit echter niet uitpakt kun je altijd nog een website laten bouwen door een internetbureau.

Om je website tot een succes te maken zul je een stappenplan moeten volgen. Dit stappenplan is gebaseerd op het bouwen van een website met behulp van WordPress. Deze bestaat uit het uitwerken van je idee en het plan maken. Hier kun je bepalen wat je wil bereiken, wie de website gaat maken en hoe de structuur van de website eruit gaat zien. Daarna kun je je website ontwerpen. Hierbij komt het design van je website kijken. Ook kun je de keuze maken om een gratis of premium template te gebruiken of zelfs een website op maat te bouwen. Een ander onderdeel van het plan is natuurlijk het kiezen van een domeinnaam en een web platform. Domeinnamen die zoekwoorden bevatten, kunnen helpen bij het beter gevonden worden in Google. Een domeinnaam kan ook gewoon gebruikt worden voor branding. Het vinden van zo een branded domeinnaam is vaak ook makkelijker dan het vinden van een keyword domeinnaam.

Na deze stappen komt het maken van de website. Hieronder valt het schrijven van teksten, het selecteren van afbeeldingen en het invoeren van pagina’s. Vervolgens zullen deze grondig getest moeten worden. Wanneer er uit deze tests komt dat de website goed werkt, kun je je website publiceren. Je kan nu de software voor statistieken installen, de website aanmelden bij Google en natuurlijk de laatste puntjes op de i zetten. Wanneer je website klaar is, komt pas het echte werk. Je zal je conversie moeten optimaliseren, werken aan contentmarketing en je website moeten promoten. Daarnaast is een website nooit écht af en kunnen er altijd dingen verbeterd worden en ge-update worden.

https://www.edit4u.nl/