Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Online daten via datingsites en apps

 

Wie actief opzoek wil naar de liefde kan tegenwoordig eenvoudig gebruik maken van datingsites en datingapps. Via deze digitale mediums is het vinden van een contact heel eenvoudig. Door je eigen wensen kenbaar te maken in een profiel kun je gekoppeld worden aan andere leden door een wetenschappelijke matchingsmethode. Is dit niet bevredigend dan kun je ook zelf alle profielen doorspitten. Contact maken gaat snel en eenvoudig door een berichtje aan een ander lid te sturen. Toch blijft het altijd uitkijken bij het leggen van contacten met onbekenden. Het is vaak lastig om in te schatten met welke intentie de ander persoon staat ingeschreven. Er werden al veel mensen de dupe van oplichters dit opereren via datingsites. Een belangrijke tip is dan ook om echt nooit geld over te maken. Vaak hebben oplichters zeer geloofwaardige verhalen waarom ze geld nodig hebben. Vaak begint dit met een klein bedrag voor bijvoorbeeld de bus of trein. Er zijn voorbeelden dat het slachtoffer uiteindelijk tonnen aan euro’s kwijt was totdat het kwartje ging vallen. Wanneer je bent opgelicht doe dan altijd aangifte. Snap dat er veel mensen hier ingetuind zijn en dus niet iets is om je je voor te schamen.

 

Uiteraard willen we niet alleen maar negatief over komen over online daten. Dus laten we bovenstaande afsluiten en naar de positieve kanten kijken. Voor veel mensen zijn datingsites bijvoorbeeld wel een uitkomst gebleken. Zij vonden hun liefde via bijvoorbeeld Pepper, Lexa of Parship. kijk voor een uitgebreid overzicht van datingsites eens op de website www.welkeonlinedatingsite.nl. Hier vind je alle datingsites van Nederland en Belgie.

 

Daten via apps

Daten via apps is eigenlijk nog laagdrempeliger dan via datingsites. Vaak schrijven mensen zich “voor de grap” in op Tinder om vervolgens toch maar eens “in het echt” met iemand af te spreken. Dat hier risico’s aan verbonden zijn lijkt ons duidelijk. Toch vinden mensen juist de spanning van het onbekende erg fijn. Denk altijd goed na voordat je afspreekt en bovendien is het aan te raden om altijd een goede vriend of vriendin in kennis te stellen van de afgesproken date.