Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Toekomstige onderhoudsbeurten in één overzicht

Appartementencomplexen zijn geregeld onderhevig aan onderhoud, waarvoor de Verenging van Eigenaren verantwoordelijk is. Deze VvE bestaat uit de bewoners van het pand, die samen afspraken maken over de manier waarop onderhoud geregeld wordt, hoe en wie er opdraaien voor de kosten en welke onderhoudsbeurten eens in de zoveel tijd noodzakelijk zijn. Hieronder valt bijvoorbeeld het wassen en zemen van de ramen, maar ook het vervangen van intercomsystemen en andere werkzaamheden, die niet achtergesteld mogen worden. Desondanks is het maken van afspraken over dit soort zaken lang niet altijd eenvoudig. Om die reden helpt Laan35 Verengingen van Eigenaren graag uit de brand door een meerjarenonderhoudsplanning op te stellen, waaruit precies blijkt welke onderhoudszaken ingepland staan en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Wat is een meerjarenonderhoudsplanning?

Een MJOP, meerjarenonderhoudsbegroting of Meerjarenplanning zijn verschillende namen voor een planning, die inzicht biedt in de toekomstige of vergane onderhoudsbeurten en de kosten die hiermee gepaard gaan. De experts van Laan35 stellen deze begrotingen op voor bedrijfspanden, appartementencomplexen en overheidspaden, zodat onder andere VvE’s weten waar ze aan toe zijn. Welke kosten komen bijvoorbeeld kijken bij een grondige onderhoudsbeurt van de buitenkant van het pand? Hoeveel keer per jaar moet er een glazenwasser langskomen? Wat is de procedure wanneer het intercomsysteem het laat afweten? Al deze zaken worden opgenomen in de meerjarenonderhoudsplanning van Laan35, zodat u zelf hier het hoofd niet over hoeft te buigen.

Contact of advies

Zou u graag meer willen weten over de meerjarenplanningen van Laan35 of wil u een inspectie uit laten voeren door onze experts? Neem dan een kijkje op onze website om te achterhalen wat wij voor u kunnen betekenen of contacteer Laan35 om te spreken over uw ideeën en wensen met onze experts. Wij denken graag met u mee en stellen realistische doelstellingen bij het opstellen van de MJOP.

https://laan35.nl/