Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Wat houd het precies in

Wat een 3d printer nou precies inhoud is eigenlijk voor veel mensen nog onduidelijk. Dit komt deels door dat mensen niet weten wat het is en wat het kan. De 3d printer bestaat namelijk al lang, al in de jaren tachtig is er mee geprint. Natuurlijk wel op een andere manier zoals er hedendaags mee wordt geprint. Mensen kennen de printer natuurlijk van gewoon 2d door de inkt en het papier in de printer te stoppen kan er 2d mee geprint worden zoals verslagen of foto’s.

De 3d printer werkt echter iets anders dan een normale printer, en is ook een stukje groter en er zijn meerdere onderdelen en supplementen voor nodig. Zo heb je voor het printen van 3d objecten een computer, een 3d softwareprogramma, een ontwerp, een 3d printer en een supplement nodig. Wanneer deze vijf onderdelen in bezit zijn kan er in feite 3d geprint worden.

Het begint allemaal bij de computer en het 3d softwareprogramma. In het 3d softwareprogramma wordt een ontwerp gemaakt die men geprint wil hebben. Het is niet zo zeer nodig om te weten hoe zo een dergelijk programma werkt. Er staan tegenwoordig ook bestanden online welke al ontwerpen bevatten van objecten. De vraag is alleen of men dit ontwerp ook wil printen. Mocht je toch wat anders willen printen en je kan nergens een ontwerp vinden voor het programma dan is het handig om onderzoek te doen hoe zo een programma werkt. Op verschillende websites zijn filmpjes te vinden over hoe je moet werken met zo een softwareprogramma. Wanneer het ontwerp af is voor het te printen object kan de 3d printer worden aangesloten. Het is daarna alleen nog het invoeren van het supplement. Dit ligt er een beetje aan wat voor ontwerp het is en welk materiaal moet worden gebruikt. Er zijn hiervoor vele mogelijkheden zo kan er gekozen worden voor een PLA filament, maar kan er tegenwoordig ook met hips geprint worden.

 

https://www.3dfilament.supplies/