Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Zelf tanden bleken

Voor veel mensen zijn stralende witte tanden een schoonheidsideaal. Alleen is dit lastig omdat thee, koffie, alcohol en roken de tanden geel bruin achtig laat kleuren. Om dit op te lossen kan je gele tanden bleken maar hoe doe je dit? Wil je zelf je tanden bleken of ga je liever naar de tandarts? In deze blog gaan wij dit onderwerp behandelen.

Poetsen

Voordat we gaan praten over het bleken van je tanden moeten we eerst het poetsen behandelen. De kleur van je tanden is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid tandplak op kiezen en tanden. Als je jouw tanden dus slecht poets treedt er verkleuring op. Een goede poetsbeurt zorgt voor wittere tanden. Daarnaast kan je gebruik maken van whitening tandpasta’s. Deze bleken je tanden niet maar de microdeeltjes in de tandpasta verwijderen tandplak extra goed. De microdeeltjes zijn niet zo grof dus het tast niet het glazuur van je tanden aan.

Bleken tandarts

Je tanden bleken door een professional is een veilig optie. De tandarts brengt eerst een soort van hoesje op het tandvlees aan zodat het vlees niet beschadigd wordt. Daarna begint de tandarts met het bleekmiddel. Het bleek middel bestaat uit carbamideperoxide of waterstofperoxide. Het middel wordt geactiveerd met UV licht. Het tandvlees wordt beschermd dus er kan een sterkere bleek gebruikt worden dan als je je tanden thuis bleekt. Het nadeel van een tandarts is dat het prijziger is dan thuis.

Thuis bleken

Als je er voor kiest om zelf je tanden te bleken moet je goed weten met welke middelen je aan de slag gaat. Thuis kan je gebruik maken van tandenbleekgel. Het bevat dezelfde middelen als de tandarts alleen van een lagere concentratie omdat het gevaarlijk voor het tandvlees kan zijn. Daarnaast zijn de bitjes niet op maat gemaakt zoals de tandarts doet. De kans is groter dat je het bleek middel door slikt omdat het bitje niet op maat gemaakt is.

https://witgebitnederland.nl/