Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

De modieuze elastische kous

Als je aan een ziekte lijdt, heb je al meer dan genoeg aan je hoofd. Van ziekenhuisbezoeken tot uitjes afzeggen omdat je er gewoonweg de puf niet meer voor hebt. Dan wil je niet ook nog bezig zijn met wat andere mensen van je denken. Je wilt dan niet in de bus zitten, op een dag waar je eindelijk wel de puf had voor een leuk uitje, en met medelijden worden aangekeken door de andere passagiers in de bus. Dat laat je alleen maar weer zieliger voelen. Maar hoe kan je dit dan voorkomen? Wanneer je ziekte minder zichtbaar wordt van buiten.

Neem bijvoorbeeld Lymfoedeem. Dat is een ziekte waar prima mee te leven valt. Lymfoedeem houdt in dat er ophopingen ontstaan in de lymfeklieren, vaak in de armen. Dit ontstaat vaak na chemokuur. Door de ophopingen wordt de doorstroom in de lymfeklieren ernstig belemmert, met alle gevolgen van dien. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is een eenvoudige oplossing bedacht; de Therapeutisch elastische kous. Deze kous zit erg strak om de arm gebonden en zorgt er zo voor dat er geen ruimte voor ophopingen is. Dit is erg fijn, want de patiënt kan zo bijna klachtenvrij door het leven gaan. Veel patiënten vinden het echter lastig dat hun ziekte zo zichtbaar is. De meeste therapeutisch elastische kousen zijn namelijk niet makkelijk te verbergen en ook niet bepaald modieus.

Gelukkig is er tegenwoordig een bedrijf die hier verandering in brengt. LympheDIVAs ontwikkelt medische kousen tegen de gevolgen van lymfoedeem, die in tegenstelling tot de meeste kousen, wel erg modieus zijn. Zo hoeft men zich niet langer te schamen wanneer men over straat gaat, want de kous is on opvallend en past perfect bij de outfit. Dit is ongelooflijk fijn voor de patiënt, want zelfvertrouwen doet wonderen voor het bereiken van een positieve instelling, en dat is belangrijk als je een ziekte hebt!

https://www.lymphedivas.eu/