Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Een goed(kop)e kerst

Als student heb je eigenlijk nooit geld teveel. Je geeft bakken met geld uit aan je onderwijs, woont op kamers en moet dus huur betalen en moet je boodschappen kunnen doen. Daarnaast wil je op vrijdag ook nog wel een beetje leuk uit kunnen gaan, dus de eindstand in je portemonnee is eigenlijk altijd bijna 0. Kerst vieren zoals je dat altijd thuis deed, is dan dus vaak ook te duur. Zonde, want eigenlijk mis je dat wel een beetje. Gelukkig zijn er manieren waarop je toch een leuke kerst kan vieren, zonder dat het je al te veel kost.

Te beginnen bij de kerstboom. Zo’n grote kerstboom van de bouwmarkt kopen kan heel prijzig zijn, en dat geld heb je niet. Kies daarom voor een kleine kunstkerstboom. Dat is niet alleen een goedkope kunstkerstboom, daarnaast zijn ze ook nog eens her te gebruiken. Deze aankoop hoef je dus maar 1 keer te maken en dan kan je er jarenlang mee vooruit. En tot slot heb je als student niet al te veel ruimte in je studentenkamer, dus een kleine kerstboom staat veel minder in de weg.

Natuurlijk heb je geen geld om zoals vroeger luxe uiteten te gaan. Dat is jammer, maar daar gaat het gelukkig met kerst ook niet om. Met kerst gaat het om gezelligheid, om even echt samen zijn. En daarvoor hoef je de deur helemaal niet uit. Ga lekker bij iemand in de vriendengroep thuis dineren. Als je afspreekt dat iedereen wat meeneemt, blijven de kosten beperkt.

Ten slotte kan tijdens het kopen van cadeautjes de bedragen flink uit de klauwen lopen. Spreek daarom met je vrienden een systeem van lootjes trekken af. Dan hoef je maar voor 1 persoon wat te kopen. Hierdoor betaal je minder dan je anders had gedaan, maar koop je wel een kwalitatief beter cadeau.

 

 

https://www.xmasdeco.nl/