Image on a mirror
Image default
Society / Relationships

Trampoline springen veiliger maken

Trampoline springen is één van de leukste buiten activiteiten voor kinderen. Ieder kind zal er op een andere manier plezier van hebben. De soorten spelletjes die je er op kan spelen zijn eigenlijk eindeloos. De kinderen leren op een trampoline letterlijk en figuurlijk vallen en opstaan.

Als ouder moet je er echter wel voor zorgen dat veilig gebeurt, herken het verschil tussen risico en gevaar. Elke buiten activiteit of eigenlijk elke activiteit neemt wel een vorm van risico met zich mee. Of het nou voetballen, klimmen in een boom, skeeleren of dus trampoline springen is. De vraag is alleen hoe je het veiliger kan maken en de risico’s zo veel mogelijk gereduceerd worden. Bij voetbal maken ze bijvoorbeeld gebruik van scheenbeschermers, bij skeeleren draag je een helm en zo zijn er nog ontzettend veel voorbeelden van de soorten beschermingen bij een sport.

Een in ground trampoline is een mogelijkheid. Dit is een trampoline die ingegraven wordt zodat de hoogte weggenomen wordt en je niet helemaal meer naar beneden kan vallen. Dit is waarschijnlijk één van de meest voorkomende technieken en neemt een heel groot risico weg. Er kleeft alleen wel het nadeel aan dat je er de ruimte en de tuin voor moet hebben. Het kan zijn dat je een tuin hebt waarbij de ondergrond uit stenen bestaat of je wil gewoon simpel weg geen gat in je tuin, wat heel begrijpelijk is. In zulke gevallen kun je ook kiezen voor een vangnet om de trampoline. Dit zorgt ervoor dat je ten geen gat hoeft te vragen. Hoewel er dus wel een vrij hoge trampoline in je tuin staat kost het je de minste moeite.

Je hoeft ook niet meer naar de winkel om je trampoline aan te schaffen, tegenwoordig kan je gewoon een trampoline kopen online. Het enige dat je eigenlijk nog hoeft te doen is te kijken met wat je wilt doen wat betreft de veiligheid en waar je het neer wilt zetten.

 

 

http://www.trampolines.nl